COOKING

Η «χείρα βοηθείας» που χρειάζεστε στην κουζίνα σας


Χριστίνα Θεοδωροπούλου

20 Οκτωβρίου 2020

Η «χείρα βοηθείας» που χρειάζεστε στην κουζίνα σας

Υποκειμενικά μιλώντας, η μαγειρική δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου. Λόγω έλλειψης χρόνου, λόγω προτεραιοτήτων, λόγω συγκυριών και λόγω εργένικης ζωής, δεν είχα ασχοληθεί επισταμένως. Ωστόσο, πάντα ήθελα να οργανώσω τη δική μου κουζίνα. Η μαγειρική δεν με αφήνει καθόλου αδιάφορη. Απλά, ως άνθρωπος λειτουργώ καλύτερα και πιο δημιουργικά όταν ο χώρος μου είναι διαμορφωμένος από μένα και φυσικά, όταν έχω τα κατάλληλα εργαλεία. Και ειδικά στην μαγειρική, τα «εργαλεία» πάνε μαζί με τις πρώτες ύλες, έχουν μεγάλη σημασία, ειδικά σε πρωτάρες νοικοκυρές.

Μετά από το μικρό λογύδριο περί εμού και μαγειρικής λοιπόν, πάμε στα πιο πρακτικά και τα σημερινά δεδομένα. Πλέον, είμαι μαμά, επομένως το μαγείρεμα είναι μέσα στα καθημερινά μου καθήκοντα. Δεν μοιράζομαι την κουζίνα με την μαμά μου, αλλά την χρειάζομαι ακόμα εκεί να με καθοδηγεί. Τις περισσότερες φορές όμως, που καταπιάνομαι με την μαγειρική, όλα πρέπει να γίνονται γρήγορα και σαφώς, με ασφάλεια.

Έχοντας έναν μικρό γιο 18 μηνών, η ασφάλεια και το υγιεινό μαγείρεμα είναι τα πρώτα που έχουν σημασία. Επομένως, τα φρέσκα υλικά όταν εξασφαλίζονται, πρέπει να βρίσκουν θέση στα κατάλληλα σκεύη.

jenny.gr

Και σε αυτό το σημείο, είναι που θα γίνει ιδιαίτερη μνεία στα σκεύη-χείρα βοηθείας του δικού μου «μαγειρικού βασιλείου». Είμαι σίγουρη πλέον, ότι μετά την επιλογή του τηγανιού Tefal Unlimited, οι επιδόσεις μου στην μαγειρική απογειώθηκαν. Εντάξει, ίσως ακούγομαι υπερβολική, αλλά όσες είστε “πρωτάρες” στο υγιεινό και νόστιμο μαγείρεμα, θα με καταλάβετε.

Μέχρι πρόσφατα, ακόμα και το ριζότο, (το δυνατό μου πιάτο), κολλούσε στο τηγάνι. Πόσο μάλλον, όλα τα υπόλοιπα φαγητά. Πλέον, το τηγάνι της σειράς Tefal Unlimited έχει μόνιμη θέση πάνω στις εστίες. Το ριζότο γίνεται κρεμώδες, χωρίς να μένει το μισό κολλημένο στο τηγάνι και το σοτάρισμα γίνεται
παιχνιδάκι, χάρη στην αντικολλητική επίστρωση TITANIUM anti-scratch με σκληρούς κρυστάλλους και το Thermo-signal TM που με βοηθάει να ξέρω πότε είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να αρχίσω το σοτάρισμα. Πραγματικός σύμμαχος στην κουζίνα μου.

jenny.gr

Και μετά από αυτή την καταπληκτική μου εμπειρία, η οποία αφαίρεσε και το τρίψιμο του τηγανιού στο πλύσιμο, (πόσο βολικό!), άρχισα να μαζεύω σιγά σιγά όλη την οικογένεια Tefal Unlimited.

jenny.gr

Το μικρό κατσαρολάκι γάλακτος των 18 εκατοστών είναι πλέον το πιο πολυχρηστικό σκεύος της κουζίνας. Εκεί ζεσταίνουμε σαφώς το γάλα και με αυτό ετοιμάζω πάντα το βραδινό του παιδιού. Ιδανικό για μία μερίδα και με όλα τα χαρακτηριστικά, που προανέφερα, αυτό το κατσαρολάκι είναι το hero σκεύος της κουζίνας.

Η κατσαρόλα είναι επίσης μεγάλη υπόθεση, ειδικά στη δική μου περίπτωση. Αποδίδει τα βέλτιστα και τα μέγιστα στο μαγείρεμα, ακόμα και για εμένα, που δεν είμαι και η πιο επιμελής μαγείρισσα.

jenny.gr

Σημειώστε εδώ, ότι τα σκεύη της σειράς Tefal Unlimited, μαγειρεύουν άψογα χωρίς λάδι. Προσωπικά, προσπαθώ να αποφεύγω το μαγειρεμένο λάδι όσο μπορώ για χάρη του παιδιού κι αυτό είναι ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό των σκευών αυτών, το οποίο με κέρδισε.

Κι επειδή, τα κουζινικά σκεύη είναι τα «παιχνίδια» της μαμάς, ο μικρός μου φυσικά, τα θέλει. Και ξαφνικά γίνονται για λίγο τα παιχνίδια του. Θα μου πείτε γιατί το αναφέρω. Το κάνω, όχι για να σας τρομάξω, αλλά για να σας καθησυχάσω, αφού η επίστρωσή τους δεν χαράζεται καθόλου εύκολα. Μάλλον πολύ δύσκολα, καμία επίστρωση στα νέα μου σκεύη Tefal δεν είναι χαραγμένη και πιστέψτε με, ο μικρός δεν τα χαϊδεύει.

Αλλά, να μην ρίχνω μόνο αλλού τα βάρη. Η αντικολλητική επίστρωση είναι αποδεδειγμένα ανθεκτική και δεν χαράζεται* (κατάλληλη για χρήση και μεταλλικών εργαλείων μαγειρικής), αφού έχει αντέξει και το δικό μου ανακάτεμα στο μαγείρεμα και δεν φημίζομαι για το απαλό μου άγγιγμα. Είμαι σίγουρη ότι οι νέες μαμάδες κατάλαβαν ακριβώς περί τίνος πρόκειται, αλλά και οι παλαιότερες έχουν πολλούς λόγους να τα προσθέσουν στη συλλογή τους. Κάντε την αρχή με το τηγάνι Tefal Unlimited, και η συνέχεια είναι προδιαγεγραμμένη. Αντικειμενικά μιλώντας, θα δείτε ξεκάθαρα τη διαφορά και κυρίως θα την γευτείτε. 

**Κατάλληλο για χρήση και μεταλλικών εργαλείων μαγειρικής. Αποφύγετε την χρήση μαχαιριών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

TAGS