COOKING

3 κόλπα για να εξαφανίσετε την οξύτητα στη σάλτσα ντομάτας


JTeam

31 Οκτωβρίου 2022

3 κόλπα για να εξαφανίσετε την οξύτητα στη σάλτσα ντομάτας
unsplash
Η σάλτσα ντομάτας είναι βασικό συστατικό στη μαγειρική. Χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση σε άπειρα πιάτα: από ορεκτικά μέχρι κυρίως φαγητά και φυσικά τις πίτσες.

Υπάρχει μόνο ένα μικρό ελάττωμα: η οξύτητα της ντομάτας η οποία μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα, όποια και αν είναι η συνταγή που αποφασίσουμε να φτιάξουμε. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικά κόλπα για να εξαφανίσουμε αυτή την οξύτητα.

Παρακάτω σας αποκαλύπτουμε 3 κόλπα για να εξαφανίσετε την οξύτητα στη ντομάτα

Λίγη ζάχαρη είναι αρκετή

Μόνο λίγη ζάχαρη και η οξύτητα θα φύγει. Η ζάχαρη εξισορροπεί τη γεύση της σάλτσας , εξουδετερώνοντας την τυπική ξινή νότα της. Η σάλτσα γίνεται αμέσως πιο νόστιμη, αλλά σας συνιστούμε να μην το παρακάνετε στην ποσότητα, διαφορετικά θα αλλοιωθεί η γεύση. Λαμβάνοντας υπόψη 1 κιλό σάλτσα ως αναφορά, η άκρη ενός κουταλιού είναι αρκετή.

Το κόλπο της πατάτας

Ίσως το λιγότερο γνωστό, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο αποτελεσματικό από τα υπόλοιπα κόλπα. Λαμβάνοντας πάντα υπόψη το 1 κιλό σάλτσα ως αναφορά, απλά προσθέστε μια πατάτα κομμένη στη μέση και αφήστε τη να ψηθεί μέσα στην ίδια τη σάλτσα. Η πατάτα απορροφά τους όξινους χυμούς και η σάλτσα είναι πολύ πιο νόστιμη. Μετά το μαγείρεμα, απλά πρέπει να την αφαιρέσετε.

Μαγειρική σόδα

Ένας άλλος σύμμαχός μας, όταν πρόκειται να κάνουμε τις ντομάτες λιγότερο όξινες, είναι η μαγειρική σόδα. Οι γιαγιάδες τη χρησιμοποιούσαν συχνά στην κουζίνα και δεν είχαν άδικο. Προστίθεται κατά το μαγείρεμα, αλλά επίσης και σε αυτή την περίπτωση η ποσότητα πρέπει να είναι ελάχιστη: μόνο μια πρέζα.

Θα παρατηρήσετε ότι θα σχηματιστούν αμέσως φυσαλίδες στην επιφάνεια, όμως μην ανησυχείτε, όλα είναι φυσιολογικά. Γιατί αυτό σημαίνει ότι η μαγειρική σόδα κάνει τη δουλειά της, εξαφανίζοντας την οξύτητα της ντομάτας.

Και τώρα που η τέλεια σάλτσα μας είναι έτοιμη, ένα ωραίο γεύμα σπαγγέτι είναι το μόνο που χρειαζόμαστε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.