COOKING

Πώς θα διατηρήσετε τις συσκευασμένες σαλάτες φρέσκιες για όσο περισσότερο χρόνο γίνεται


JTeam

23 Μαρτίου 2023

Πώς θα διατηρήσετε τις συσκευασμένες σαλάτες φρέσκιες για όσο περισσότερο χρόνο γίνεται
unsplash
Αυτές οι συμβουλές θα κάνουν τη σαλάτα να διαρκέσει περισσότερο.

Οι έτοιμες σαλάτες σε σακούλα είναι πλέον το νούμερο ένα στη λίστα του σουπερ μάρκετ, γιατί αποτελούν την εύκολη λύση για να προσθέσουμε γρήγορα φυτικές ίνες και βιταμίνες στο γεύμα μας. Όμως εάν αγοράζετε συχνά έτοιμη σαλάτα θα έχετε διαπιστώσει ότι τα λαχανικά μαραίνονται πολύ γρήγορα, ειδικά εάν έχετε ανοίξει τη σακούλα.

Τα καλά νέα είναι υπάρχουν κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη σαλάτα στη σακούλα φρέσκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πώς να αποθηκεύσετε την έτοιμη σαλάτα σε σακούλα

Δοκιμάστε το κόλπο με το χαρτί κουζίνας

Όταν ανοίξετε την σακούλα με τη σαλάτα, βάλτε μέσα ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και ξανακλείστε τη σακούλα. Το χαρτί θα απορροφήσει την υγρασία που διαφορετικά θα έκανε τη σαλάτα να σαπίσει. Αυτό θα βοηθήσει τη σαλάτα να παραμείνει φρέσκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, απλά πρέπει να αντικαθιστάτε το χαρτί κάθε μέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Αποθηκεύστε τη σαλάτα σε άλλο δοχείο

Η λεπτή πλαστική σακούλα για σαλάτες προσφέρει ελάχιστη προστασία, εάν όμως μεταφέρετε το μαρούλι σε ένα αεροστεγές δοχείο θα διατηρηθεί φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αρχικά, στρώστε το κάτω μέρος του δοχείου λίγο χαρτί κουζίνας, έτσι ώστε να απορροφήσει όλη την υγρασία. Στη συνέχεια, φυλλώδη λαχανικά στο δοχείο και από πάνω προσθέστε ακόμα ένα χαρτί κουζίνας και κλείστε με ένα καπάκι. Μη γεμίζετε όμως το δοχείο πολύ ασφυκτικά, γιατί η σαλάτα δεν θα αναπνέει και θα σαπίσει.

Jenny.Gr
unsplash

Τέλος είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως δεν χρειάζεται πάντα να πετάτε τις σαλάτες μόλις περάσει η ημερομηνία λήξης. Οι περισσότερες σακούλες σαλάτας έχουν μια ημερομηνία που γράφει «ανάλωση μέχρι» και αυτή ημερομηνία διαφέρει από την ημερομηνία λήξης. Η ημερομηνία «διατηρησιμότητας» είναι δείχνει την ποιότητα και όχι την ασφάλεια τροφίμων. Αντιθέτως η ημερομηνία λήξης αναφέρεται στην ασφάλεια των τροφίμων, καθώς μας λέει την τελευταία ημέρα που είναι ασφαλές να τα φάμε.

Επομένως ακόμα και εάν έχει περάσει η ημερομηνία που αναγράφεται στο «ανάλωση μέχρι», μπορείτε ακόμα να καταναλώσετε τη σαλάτα, απλά υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έχει την ίδια γεύση και φρεσκάδα με πριν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.