Αυτό το ριζότο με κατσικίσιο τυρί, περγαμόντο και καπνιστή ρέγγα θα σου μείνει αξέχαστο
JTeam
5 Απριλίου 2025

Το ριζότο με κατσικίσιο τυρί, περγαμόντο και καπνιστή ρέγγα είναι ένα συναρπαστικό πιάτο με κρεμώδη υφή και γεύση εσπεριδοειδών που έρχεται σε αντίθεση με το καπνιστό της ρέγγας. Προσοχή όμως στην οξύτητα: Αν δεν σας αρέσει η έκρηξη που δημιουργείται στο στόμα σας με τα κομμάτια των εσπεριδοειδών, χρησιμοποιήστε τον χυμό , ο οποίος διανέμεται με πιο ομοιογενή και ισορροπημένο τρόπο. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
320 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
320 γρ. ρύζι για ριζότο
50 γρ. φιλέτο καπνιστής ρέγγας
20 γρ. βούτυρο
20 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 περγαμόντο
Άνηθος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια το αλατίζουμε και προσθέτουμε 2 κουταλιές βραστό νερό και το μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Καθαρίζουμε το ένα περγαμόντο και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Κόβουμε το φιλέτο ρέγγας επίσης σε κύβους, κρατώντας λίγο στην άκρη. Ανακατεύουμε το ριζότο όσο είναι ζεστό με το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα, τη ρέγγα, το κατσικίσιο τυρί, το μισό περγαμόντο κομμένο σε κύβους και ένα κλωνάρι άνηθο ψιλοκομμένο. Τέλος πριν σερβίρουμε συμπληρώνουμε το ριζότο με το υπόλοιπο περγαμόντο και τη ρέγκα, περισσότερο άνηθο και τριμμένο ξύσμα περγαμόντου. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.