COOKING FAGITOS STORIES

Γεύσεις υγείας και ευτυχίας σε ένα πιάτο μέσα από μια μοναδική συνταγή


Νίκος Καραθάνος

20 Φεβρουαρίου 2021

Γεύσεις υγείας και ευτυχίας σε ένα πιάτο μέσα από μια μοναδική συνταγή

Ήρθε ο covid στη ζωή μας και όλοι αγχωθήκαμε, είδαμε τα αρνητικά, τα δύσκολα, τα διαφορετικά…εγώ θα μείνω σε όλα τα θετικά που άφησε στη ζωή μου και ένα από αυτά είναι η αλλαγή που έφερε στο πώς βλέπω και αντιμετωπίζω εγώ τη ζωή μου και τον εαυτό μου.

Η αλήθεια είναι ότι λόγω δουλειάς, κουζίνα σημαίνει ταχύτητα άλλωστε, δεν είχα μία σωστή διατροφή γιατί όλη αυτή η εγρήγορση με οδήγησε και σε ένα γρήγορο τρόπο ζωής άρα και διατροφής και ξέρετε τώρα αυτό τί σημαίνει…διατροφή χωρίς ουσία. Ναι μαγείρευα σωστά, δημιουργικά, για όλους τους άλλους εκτός από εμένα. Θέλετε να μάθετε τί τρώει ένας chef με 2 αστέρια Michelin; Θα σας εντυπωσιάσω. Κανένα gourmet πιάτο, καμία δημιουργική κουζίνα, coca-cola, υδατάνθρακες, πίτσα και οτιδήποτε τηγανητό.

Ήρθε όμως ο covid, θα το ξαναπώ, για να βάλει τη ζωή μου σε τάξη και κάπως έτσι, αφού έκλεισε η εστίαση, «έκλεισε» και κάθε «ανθυγιεινή» στιγμή στη ζωή μου. Πήγα στο πατρικό μου, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, σε 1000 μέτρα υψόμετρο και σε ένα χωριό με μόλις 3 κατοίκους, ο ένας από αυτούς τους 3 ήταν ο εαυτός μου και η πρώτη στιγμή που τον αντίκρισα στον καθρέφτη νομίζω ήταν και η πλέον καθοριστική.

Έβλεπα εμένα που όμως δεν ήμουν ακριβώς εγώ και κάπου εκεί αποφάσισα να αλλάξω, εγώ για εμένα…για την υγεία μου, για την εικόνα μου, για τη ζωή μου και κάπως έτσι ασχολήθηκα με τη διατροφή μου. Είχα πολλές και κακές συνήθειες που όμως ήθελα να αλλάξω, δεν πήγα σε κάποιο διαιτολόγο γιατί με φόβιζε ένα πρόγραμμα, όχι γιατί δεν πίστευα σε έναν ειδικό αλλά γιατί δεν πίστευα σε μένα και καθώς ήμουν απομονωμένος σε ένα βουνό, αποφάσισα να κάνω μία προσπάθεια μόνος μου. 

Τις πρώτες δύο εβδομάδες δυσκολεύτηκα πολύ, ξεκίνησα να κόβω αυτά που ήξερα ότι δεν με βοηθούσαν αλλά μου άρεσαν τόσο…ξεκίνησα και να περπατάω. Οφείλω βέβαια να ομολογήσω ότι με βοήθησε και ο τόπος…ήμουν στο βουνό, μπορούσα να βρω εναλλακτικά μονοπάτια και απίστευτες διαδρομές. Μετά τις 2,5 εβδομάδες άρχισα και έβλεπα την αλλαγή επάνω μου και κάπως έτσι έγινε τρόπος ζωής, όσο φυσικά μπορώ, ας μη γελιόμαστε οι αλλαγές θέλουν χρόνο για να γίνουν κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Γι’ αυτό και σήμερα σας δίνω μία συνταγή κοτόπουλο με ραίτα  και φιδέ σε αρώματα Ασίας.
Γευστική και υγιεινή όπως πρέπει να είναι και η ζωή μας και θα με θυμηθείτε αργά και σταθερά μπορούμε να αφήσουμε όλα όσα μας βαραίνουν και μας κρατάνε πίσω.

jenny.gr

ΣΥΝΤΑΓΗ
Κοτόπουλο παγιάρ με ραίτα και φιδέ σε αρώματα Ασίας

ΥΛΙΚΑ
4 στήθη κοτόπουλο ανοιγμένα
Ένα πακέτο φιδές βρασμένος και κρύος

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
200gr soya sauce
640gr mirin
35gr rise vinegar
300gr sweet chilly
100gr sesame oil
Χυμό από 4 laim
½ ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΙΤΑ
800gr γιαούρτι
20gr ginger
340gr αγγούρι (στημένο & τριμμένο)
70gr ελαιόλαδο
2 κ.γ ξύδι
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε τα κοτόπουλα και τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο με ελάχιστο λάδι.
Ανακατεύουμε καλά το φιδέ με τη σάλτσα
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με όλα τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε τη ραίτα
Σε ένα πιάτο βάζουμε το φιδέ ως βάση, από πάνω το ψημένο κοτόπουλο και τελειώνουμε με τη σάλτσα που την απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.