COOKING FAGITOS STORIES

Το Brunch της καρδιάς μας


Νίκος Καραθάνος

10 Απριλίου 2021

Το Brunch της καρδιάς μας

Σκέφτομαι τις τελευταίες μέρες ότι αυτός είναι ο πιο περίεργος χρόνος που έχω ζήσει, ίσως πιο «ελεύθερος» από ποτέ αλλά και εξαιρετικά περιορισμένος. Η δουλειά μου σίγουρα έκανε ένα pause πράγμα που με έναν απρόσμενο τρόπο επανεκκίνησε τη ζωή μου και τώρα που σε λίγες μέρες θα ξαναμπούμε σε μία κάποια κανονικότητα αναρωτιέμαι…πώς θα είμαστε;
Όπως τα μικρά παιδιά που περιμέναμε να τελειώσουν τα σχολεία για να ξεκινήσουν οι διακοπές μας; Πραγματικά δεν πίστευα ποτέ να νιώθω έτσι σαν ενήλικας.
Αν κάτι συνειδητοποίησα από όλο αυτό που ζήσαμε και ζούμε, είναι ότι η ζωή είναι στιγμές…στιγμές μικρές, όσο κρατάει η αναπνοή μας και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες όταν αυτό γίνεται χωρίς τη βοήθεια αναπνευστήρα.
Γιατρός δεν είμαι για να δώσω συμβουλές για την καλή υγεία μας αλλά νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω να γίνουν πιο όμορφες οι μέρες μας μέσα στο σπίτι…ναι αυτές οι μέρες, οι τόσο πολύτιμες. Πιστεύω ότι πρέπει να τις «ντύσουμε» με αγάπη και ωραίες γεύσεις και να είναι αυτό κάτι που θα κρατήσουμε όταν βγούμε ξανά εκεί έξω στην «άγρια ζούγκλα» της καθημερινότητας.

jenny.gr

Ποια είναι η πρότασή μου; Ένα ωραίο brunch στο σπίτι μαζί με τους δικούς μας, να ξυπνήσουμε με ηρεμία, να βάλουμε μουσική, να φτιάξουμε καφέ, να νιώσουμε ευγνώμονες που είμαστε καλά και να μαγειρέψουμε ένα απλό και «ταπεινό» καγιανά, την πιο παλιά version του πιο σύγχρονου trend της Κυριακής. Γιατί ο καγιανάς είναι μια ιστορία από μόνος του, απόλυτα συνδεδεμένος με την ελληνική οικογένεια και τις στιγμές της, στα εύκολα και στα δύσκολα.
Εγώ θα κάνω μια ευχή να το θυμόμαστε όλο αυτό που τώρα ζούμε σαν έναν καγιανά, με την ένταση του αλμυρού αλλά και με τη γλύκα που αφήνει η ντομάτα στο τέλος.
Stay Safe.

ΣΥΝΤΑΓΗ
Καγιανάς με φέτα και ψωμί


Υλικά :
-2αυγα
-1 ντομάτα τριμμένη
-50γρ φέτα.
-1 φέτα ψωμί (ότι θέλουμε)
Ελληνικό brunch :

Εκτέλεση:
Τρίβουμε την ντομάτα σε έναν τρίφτη, παίρνουμε ένα τηγάνι βάζουμε την ντομάτα σε χαμηλή θερμοκρασία και την αφήνουμε να χάσει όλα τα υγρά της. Στην συνέχεια βάζουμε τα αυγά ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρει μια ωραία υφή σαν τα scramble eggs, τη τελευταία στιγμή βάζουμε αλάτι, πιπέρι λίγο θυμάρι ξερό ή φρέσκο και την φέτα τριμμένη μέσα ή από επάνω.
Πολύ σημαντικό! Μία φέτα ψωμί με λάδι στον φούρνο ή στην σχάρα για να φρυγανιστεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.