COOKING FAGITOS STORIES

Ψωμί από χαρούπι: Η σταθερή μου σχέση με μια από τις πιο νόστιμες συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε


Νίκος Καραθάνος

24 Απριλίου 2021

Ψωμί από χαρούπι: Η σταθερή μου σχέση με μια από τις πιο νόστιμες συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε

Η αλήθεια είναι ότι από μικρός είχα μία δυσκολία στις σχέσεις μου, βαριόμουν εύκολα. Μεγαλώνοντας εκτίμησα την αξία κάποιων πραγμάτων και συνειδητοποίησα πως όταν αφήνεις χώρο στη ζωή σου και δίνεις χρόνο στους ανθρώπους τότε ξεδιπλώνονται αληθινά συναισθήματα. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι πως μέσα από αυτή τη διαδικασία βλέπεις τον εαυτό σου να αλλάζει, να νιώθει πράγματα που πριν τα προσπερνούσε, να βελτιώνεται, να ωριμάζει, να ζει.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και η σχέση μου με το χαρούπι και όπως όλες οι σχέσεις στην αρχή ήταν «χλιαρή», δεν μου άρεσε και πολύ, μη σας πω ότι καταπιεζόμουν κιόλας, αλλά για κάποιο, σχεδόν ανεξήγητο, αποφάσισα να δώσω μία ευκαιρία.

Τί ακολούθησε; Ναι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε και που με έναν τρόπο έχουμε ζήσει οι περισσότεροι. Από εκεί που δεν το περιμένεις ξαφνικά βρίσκεσαι…ερωτευμένος for a lifetime και δεν έχεις καταλάβει και πώς έγινε.

Το χαρούπι, αυτό το ιδιαίτερο υλικό, όταν το γνωρίζεις καλύτερα το αγαπάς σχεδόν εμμονικά γιατί έχει χαρακτήρα, ιδιότητες που τις ανακαλύπτεις σιγά σιγά και στο τέλος έχεις μία έκρηξη γεύσης και…συναισθημάτων.

Ηθικό δίδαγμα?
Οι σχέσεις είναι σαν το ψωμί από χαρούπι, θέλουν υπομονή και επιμονή.
Δοκιμάστε την συνταγή και θα με θυμηθείτε.

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

720 γρ. αλεύρι λευκό μαλακό

160 γρ. χαρουπάλευρο

520 γρ. νερό

64 γρ. ελαιόλαδο

16 γρ. νωπή μαγιά

160 γρ. καρύδια

16 γρ. αλάτι

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το χαρουπάλευρο. Το προσθέτουμε στο μπολ με το λευκό αλεύρι. Διαλύουμε τη νωπή μαγιά με χλιαρό νερό. Ρίχνουμε τη μαγιά στο μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Ζυμώνουμε περίπου 5 λεπτά μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε. Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και ζυμώνουμε... περίπου 20 λεπτά ̶ το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Προσθέτουμε το αλάτι στα καρύδια και αλέθουμε. Προσθέτουμε τα καρύδια στο ζυμάρι. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα καρύδια σε αυτό.

Λαδώνουμε το ταψί μας. Δίνουμε στη ζύμη μας το σχήμα που θέλουμε. Τη λαδώνουμε και την τοποθετούμε στο ταψί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά. Ψήνουμε στους 210 βαθμούς Κελσίου 30-35 λεπτά περίπου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.