Υπάρχει μία πεποίθηση μέσα μου ότι η άνοιξη έρχεται πάντα μαζί με τις φράουλες, το πιο σέξι φρούτο που συνδυάζει αθωότητα και πάθος. Μόνο που για μένα «άνοιξη» είναι όλα εκείνα που κάνουν τη ψυχή μου να ανθίζει και γι’ αυτό πιστεύω ότι υπάρχει όλο το χρόνο μία αίσθηση «blossom spring». Αγαπώ αυτά τα ζουμερά, κόκκινα φρούτα, γιατί είναι ένας απενοχοποιημένος «εθισμός».
Ποιος δεν ενέδωσε σε ένα μπολ με φράουλες βουτηγμένες στην «αμαρτία» του κονιάκ και της ζάχαρης;
Ποιος δεν έκλεισε νωχελικά τα μάτια στο άκουσμα της φωνής της Νάνσι Σινάτρα να τραγουδάει «Strawberries cherries and an angel’s kiss in spring, my summer wine is really made from all these things», ενώ έχει δίπλα μου ένα ποτήρι κρασί;
Ας μη γελιόμαστε, οι φράουλες δεν είναι ένα παιδικό φρούτο.
Μεγαλώνουν σε strawberry fields, μεταμορφώνονται σε «άγριες φράουλες» και τελικά ενηλικιώνονται με ένα sexy twist καθώς τρελαίνονται για τα «σκληρά» αγόρια!
Βότκα, τζιν, τσίπουρα φλερτάρουν απροκάλυπτα μαζί τους με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κατακόκκινες και ζουμερές, στολίζουν γευστικά γλυκά ενώ κάποιες άλλες, οι Kotoka μπαίνουν σε μοναδικά ξύλινα κουτάκια και προσφέρονται περίπου σαν κόσμημα στην τιμή των 22 δολαρίων η μία.
Αυτά σκεφτόμουν ακούγοντας Beatles και το strawberry fields από το δίσκο τους Magical Mystery Tour και προβληματιζόμουν ποιος μπορεί να είναι ο καλύτερος συνδυασμός για να αποδώσει γευστικά το δικό μου Magical Mystery Tour στο χώρο της γαστρονομίας. Και τελικά κατέληξα ότι το ελληνικό γιαούρτι, η γαλλική μαρέγκα και οι «άγριες φράουλες» θα είναι η δική μου «επανάσταση».
Γιατί μπορεί να υπάρχει ένας διαφορετικός συνδυασμός φράουλας για τον καθένα αλλά τελικά μια «άνοιξη» για όλους μας και είναι όλα αυτά που μας κάνουν να χαιρόμαστε, τα μικρά, τα λίγο ενοχικά, τα κάπως απαγορευμένα, σαν τα γλυκά δηλαδή που δεν κάνει αλλά πάντα τρώμε.
ΣΥΝΤΑΓΗ
Γιαούρτι σε ζωμό φράουλας και μαρέγκα
Υλικά:
Κρέμα γιαουρτιού:
250γρ γιαούρτι
200γρ κρέμα γάλακτος
80γρ ζάχαρη άχνη
1 ξύσμα από lime
1 LEMONGRASS
1/2 βανίλια
10γρ χυμό lime
Εκτελεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογεννοποιηθουν. Δοκιμάζουμε και την βάζουμε στο
ψυγείο να παγώσει.
Για μαρεγκα:
150γρ ασπράδι
150γρ ζάχαρη ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΉ
150γρ ζάχαρη άχνη
Τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα,την ανοίγουμε σε λαδόκολλα και την
τοποθετουμε στον φούρνο στους 100° για 4 με 5 ώρες μέχρι να κρυσταλωσει και μόλις την
αφαιρούμε από τον φούρνο την βγάζουμε από την λαδόκολλα και την αποθηκεύουμε.
Ζωμος φραουλας:
Υλικα:
995γρ φράουλες
230γρ ζάχαρη
1 στικ LEMONGRASS
13γρ βασιλικό
1 φλούδα από λεμόνι
1 φλούδα από λιμε
Εκτελεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασινα και τοποθετούμε ένα Μπεν Μαρί και το αφήνουμε
μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες.
Περίπου 40 λεπτά.
Μετά σουρώνουμε ώστε να πάρουμε το ζουμί της φράουλας και κρατάμε τις φράουλες για το
στόλισμα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.