COOKING Η ΤΖΕΝΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ

Αυθεντική καρμπονάρα


Τζένη Μπαλατσινού

7 Ιουνίου 2011

Carbonara-Copy.jpg

Η αυθεντική καρμπονάρα δεν κολυμπάει στην κρέμα γάλακτος. Για την ακρίβεια δεν θέλει καν ν’ακούσει γι’αυτήν. Αυτό που «λατρεύει» είναι το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για να φτιάξετε τη διάσημη ιταλική συνταγή:   Θα χρειαστείτε: 1 πακέτο λιγκουίνι ή σπαγγέτι 3 κρόκους αυγών Καπνιστό μπέικον 150 γρ. ή πανσέτα Παρμεζάνα 100 γρ. Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση: Αρχικά, κόβετε το καπνιστό μπέικον ή την πανσέτα σε μικρά κομμάτια. Από τα αυγά, - τα οποία φροντίστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου- επιλέγετε και χτυπάτε σε ένα μπολ, μόνο τους κρόκους. Βάζετε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην ξεραθεί, απλά ν’αλλάξει λίγο χρώμα. Στο μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια al dente. Προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι πιο ζουμερό, καλύτερα να μην σουρώσετε τα ζυμαρικά. Όταν είναι έτοιμα, απλά μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι, στο οποίο έχετε σοτάρει το αλλαντικό. Ανακατεύετε να πάει το υλικό παντού και μετά, ρίχνετε με αργό ρυθμό πάνω στην pasta τους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Προηγουμένως, είναι καλό, να έχετε προσθέσει στο μπολ με τους κρόκους λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αυτό το κάνουμε, προκειμένου ν’αραιώσει λίγο το μείγμα, και να προφυλάξουμε την pasta να μην στεγνώσει, όταν θα έρθει σε επαφή με το αυγό. Αφού ρίξετε και τους κρόκους, ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις και η καρμπονάρα σας είναι έτοιμη! Σερβίρετε στα πιάτα, ρίχνοντας τριμμένη παρμεζάνα και τρίβοντας με το μύλο, άφθονο μαύρο πιπέρι.