COOKING Η ΤΖΕΝΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ

Βελουτέ σούπα καρότου με κάστανα


Τζένη Μπαλατσινού

23 Φεβρουαρίου 2016

1d080e0feebaf6b094c837b8489d906e.jpg

Πατώντας ένα κουμπί, το πανίσχυρο μοτέρ ενεργοποιείται και κάνει τις σούπες μου βελούδινες, χωρίς κομματάκια και ομογενοποιεί τόσο καλά όλα τα συστατικά που αφήνει τη δημιουργικότητά μου να οργιάζει άφοβα. Το υπερατού της συγκεκριμένης ράβδου είναι πως φέρνει πιο κοντά επαγγελματικά αποτελέσματα στην κουζίνα μου με αναμεικτήρα από ανοξείδωτο ατσάλι. Εκτός όλων των άλλων, με τα extra εξαρτήματα που έχει, μπορείτε να την μετατρέψετε σε μια mini κουζινομηχανή.

Η παρακάτω σούπα είναιι από τις αγαπημένες μου αυτή την εποχή. Δοκιμάστε την και θα εντυπωσιάσετε ακόμα και τους πιο παράξενους ουρανίσκους.

Υλικά 

30 μεγάλα κάστανα βρασμένα 2 πατάτες 1 πράσο 4-5 καρότα 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος 1 1/2 κ.σ. βούτυρο που μπορείτε να αντικαταστήσετε με 6 κ.σ. ελαιόλαδο 1 1/2 lt ζωμό λαχανικών (με κύβο ή χωρίς) αλάτι, πιπέρι και ηλιόσπορους για το σερβίρισμα ή κρουτόν

Εκτέλεση

Ξεκινάμε σοτάροντας σε μια κατσαρόλα το πράσο και τα καρότα είτε στο βούτυρο, είτε στο ελαιόλαδο, ανάλογα με το τι θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε. Όταν γυαλίσουν ρίχνουμε τις πατάτες και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα, και το ζωμό (ή κύβο και ένα lt νερό). Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1/2 ώρα.

material_soupa

Το επόμενο βήμα είναι να αλέσουμε με τη ράβδο Bosch MSM88190 τη σούπα μας. Όπως είναι τα συστατικά μέσα στην κατσαρόλα τα πολτοποιούμε κααι αμέσως παίρνουμε ένα αποτέλεσμα σκέτο βελούδο. Τελευταία μας κίνηση είναι να ρίξουμε την κρέμα γάλακτος και να ανακατέψουμε καλά, αφήνοντας άλλα 22 λεπτά να βράσει. Σερβίρουμε με ηλιόσπορους, κρουτόν και μερικά κάστανα.