Βέβαια, ο κορμός μου έχει ένα μυστικό υλικό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τις συνηθισμένες συνταγές. Έχει μέσα και λίγο καφέ.
Πάμε να δούμε τα υλικά και είμαι σίγουρη ότι μόλις το δοκιμάσετε θα μπει στην λίστα σας με τα top handmade γλυκίσματά σας.
Υλικά
2 πακέτα πτι μπερ
3 αυγά
1 πακέτο βούτυρο LURPAK (250gr.)
250γρ άχνη ζάχαρη
1 μικρό φλιτζανι του καφέ κονιάκ
5 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού, καφέ στιγμής
1 ποτήρι γάλα με ένα κουταλάκι του γλυκού καφέ στιγμής μέσα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα στα 4. Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα (δεν το βράζουμε) στο οποίο μέσα έχουμε διαλύσει ένα κουταλάκι του γλυκού καφέ στιγμής. Περιχύνουμε με το ζεστό γάλα, τα μπισκότα, ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ, το κακάο, τον καφέ στιγμής και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε και τα μουλιασμένα μπισκότα μας στο μείγμα μας και ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα ταψάκι παραλληλόγραμμο, στρώνουμε μία αρκετά μεγάλη ποσότητα λαδόκολλας. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας, το πιέζουμε για να πάει παντού, διπλώνουμε την λαδόκολλα, ώστε να κλείσει καλά και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Σε λίγες ώρες είναι έτοιμο.
Ps. Μπορείτε να το στολίσετε με λίγα μπισκότα και άχνη ζάχαρη.
Πριν το σερβίρετε αφήστε το για 5 λεπτάκια εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Καλή απόλαυση!