COOKING Η ΤΖΕΝΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ

Η συνταγή μου για τον πιο νόστιμο ανοιξιάτικο ντάκο


Τζένη Μπαλατσινού

23 Μαρτίου 2018

139838568054.jpg

Μία τέτοια συνταγή, είναι ο ντάκος. Με 6 απλά υλικά μπορούμε να δημιουργήσουμε στο πι και φι, ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο που μπορεί να σταθεί και ως ένα εύκολο γεύμα κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και ως ορεκτικό σε ένα τραπέζι. Για να φτιάξω τη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα το νέο παξιμάδι του Καραμολέγκου Παξαμάς το οποίο αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό για όλες τις ώρες της ημέρας. Μόλις το δοκίμασα μου άρεσε τόσο η γεύση του που κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια για να μην τα τελειώσω όλα και καταλήξω να μην έχω ούτε ένα παξιμάδι για να ετοιμάσω τη συνταγή.

Υλικά

3 ΠΑΞΑΜΑΣ κριθαροκουλούρες από την Κρήτη

2 μεσαίες ντομάτες

Φέτα

Κάπαρη

Ελαιόλαδο

Ρίγανη

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα πιάτο, (βαθύ ή ρηχό, ανάλογα με το στήσιμο που θέλουμε να κάνουμε). Τοποθετούμε τις κριθαροκουλούρες - μπορείτε αν θέλετε να τις μουλιάσετε πρώτα αν και δεν είναι απαραίτητο γιατί είναι μαλακές και αφράτες-. Ψιλοκόβουμε την ντομάτα - εναλλακτικά μπορούμε να τις κάνουμε και ένα "πέρασμα" από ένα multi. Τοποθετούμε τις ντομάτες πάνω στις κριθαροκουλούρες, τρίβουμε την φέτα με το χέρι μας, προσθέτουμε την ρίγανη, την κάπαρη και τελειώνουμε με το ελαιόλαδο.

Bon appétit!

xxx

Τζένη