COOKING Η ΤΖΕΝΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ

Το αγαπημένο μου ανάλαφρο γλυκό με γιαούρτι και ανανά


Τζένη Μπαλατσινού

11 Ιουνίου 2018

floy.png

Υπάρχει μία συνταγή, λοιπόν, που την πήρα από την μαμά μου και είναι από τις πολύ αγαπημένες μου. Είναι πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη και εξαιρετικά νόστιμη και δροσερή. Με λίγα λόγια, είναι το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό!

Το αγαπημένο γιαουρτογλυκό με ανανά, περιέχει αυτό που λέει ακριβώς ο τίτλος του. Ένα γλυκό με γιαούρτι. Και για αυτό η μεγάλη του επιτυχία κρύβεται στο τι γιαούρτι θα επιλέξουμε. Χρειάζεται ένα γιαούρτι με βελούδινη υφή και πλούσια γεύση όπως αυτή του στραγγιστού της Μεβγάλ. Είτε πλήρες. είτε 2% το γιαούρτι Μεβγάλ θα δώσει στο γλυκό μας την γεύση που θα το απογειώσει.

Υλικά

1/2 του κιλού γιαούρτι Μεβγάλ

2 βανίλιες

1 κρέμα γάλακτος light

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη

1 κονσέρβα ανανά κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μπολ, μαζί όλα μας τα υλικά να αφρατέψουν. Κόβουμε σε κομματάκια τον ανανά, τον ρίχνουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.

Καλύπτουμε το μπολ μας με ένα μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει!

Το συγκεκριμένο γλυκό, δεν είναι απλά γευστικό και γρήγορο, αλλά περιλαμβάνει διάφορες ευεργετικές ιδιότητες που προέρχονται κυρίως από το γιαούρτι και τον ανανά. Τα βακτήρια του γιαουρτιού έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, ενώ η κατανάλωσή του μειώνει τη χοληστερίνη του αίματος. Είναι για κάθε ηλικία, πέπτεται εύκολα και επιδρά πολύ θετικά στον οργανισμό μας. Όσο για τον ανανά, είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα, μεταξύ των οποίων η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, το ασβέστιο, ο φώσφορος και το κάλιο. Επίσης, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και χοληστερόλη, ενώ είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες.

Καλή απόλαυση!