COOKING Η ΤΖΕΝΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ

Οι πιο νόστιμες και εύκολες σπιτικές μπάρες


Τζένη Μπαλατσινού

7 Δεκεμβρίου 2018

easybake4.jpg

Πολλές φορές στην καθημερινότητά μου αισθάνομαι ότι η ισορροπία ανάμεσα στις υποχρεώσεις και τον προσωπικό μου χρόνο είναι πολύ λεπτή. Ανάμεσα σε όσα «χρειάζεται» να γίνονται, και σε όσα «χρειάζομαι» να γίνουν, υπάρχουν φορές που η διατήρηση του μέτρου μετατρέπεται σε πρόκληση. Προσπαθώντας να μοιράσω το χρόνο μου ανάμεσα στη δουλειά, στην οικογένεια, στους φίλους και στον εαυτό μου, συχνά αισθάνομαι ότι κάτι αναγκαστικά θα μείνει πίσω.

Αυτήν την ισορροπία προσπαθώ να εφαρμόζω και στη διατροφή μου. Πώς θα γίνει να τρώω υγιεινά και νόστιμα γεύματα που δε θα χρειάζονται άπειρο χρόνο για να προετοιμαστούν, χωρίς να καταφεύγω σε έτοιμο φαγητό; Πρόσφατα βρήκα την ιδανική λύση, που συνδυάζει γεύση και ποιότητα με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Το μυστικό μου βρίσκεται στα Easy Bake των Μύλων Αγίου Γεωργίου. Χάρη στο μείγμα για σπιτικές μπάρες Easy Bake, μπορώ να φτιάξω πάνω από 10 μπάρες, χωρίς κανένα έξτρα υλικό, σε ελάχιστο χρόνο. Είναι η πιο εύκολη διαδικασία με το πιο νόστιμο αποτέλεσμα, αφού οι μπάρες αυτές τα έχουν όλα: δημητριακά, ξηρούς καρπούς, γκότζι μπέρι, αράπικα φιστίκια, μύρτιλα, σουσάμι και σοκολάτα. Ταυτόχρονα είναι πηγή φυτικών ινών, βιταμινών (όπως η Β12 και η Β3), φολικού οξέως, και ιχνοστοιχείων. Ακριβώς ο,τι χρειάζεται για οποιαδήποτε στιγμή της μέρας.

Η συνταγή είναι απλούστατη: το μόνο που χρειάζεται είναι μια σακούλα με μείγμα για σπιτικές μπάρες Easy Bake, το οποίο τοποθετώ ομοιόμορφα σε ένα ταψί και ψήνω για 8-10'. Έτσι, σε λιγότερο από 15’ συνολικά, προετοιμάζω τα σνακς όλης της εβδομάδας.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να θυσιάζω την ισορροπία της διατροφής μου, ούτε στη γεύση, ούτε στην ποιότητα, ούτε στο χρόνο. Είτε βρίσκομαι σε ραντεβού, είτε σε επαγγελματικές υποχρεώσεις στην πόλη, απολαμβάνω τις νοστιμότερες και πιο πλήρεις σπιτικές μπάρες, που μου δίνουν όλη την ενέργεια που χρειάζομαι. Ακόμα κι αν δεν τις έχω φτιάξει από το μηδέν, απολαμβάνω ιδιαίτερα τόσο τη διαδικασία όσο και την ιδέα ότι έχουν φτιαχτεί στο σπίτι.