COOKING Η ΤΖΕΝΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ

Η συνταγή μου για τις πιο νόστιμες και εύκολες μπισκοτομπάρες


Τζένη Μπαλατσινού

19 Δεκεμβρίου 2018

8.jpg

Παρόλο που προσπαθώ να αποφεύγω τα πολλά γλυκά, υπάρχουν μερικές μικρές απολαύσεις στις οποίες δεν μπορώ να αντισταθώ. Εξάλλου, όλοι χρειαζόμαστε να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας πού και πού, και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για αυτό από ένα νόστιμο και εύκολο γλυκό.

Κάπως έτσι προέκυψε η συνταγή μου για μπισκοτομπάρες, οι οποίες περιλαμβάνουν ακριβώς ό,τι χρειάζεται για να γίνει ένα γλυκό ακαταμάχητο: μπισκότα, σοκολάτα, καραμέλα, και φουντούκια. Υπάρχει κανείς που να μπορεί να αντισταθεί σε αυτόν το συνδυασμό; Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική ακόμα και για τα εορταστικά τραπέζια, αφού γίνεται γρήγορα, εύκολα και λατρεύεται από μικρούς και μεγάλους!

Πάμε όμως να δούμε τα υλικά και τη συνταγή βήμα-βήμα.

Για τη βάση

1 πακέτο Πτι Μπερ Παπαδοπούλου (καλά σπασμένα)

150 γραμ. φρέσκο βούτυρο

Για το μίγμα καραμέλας

800 γραμ. ζαχαρούχο γάλα σε έτοιμη καραμέλα

150 γραμ. φρέσκο βούτυρο

300 γραμ. σοκολάτα γάλακτος

1 πακέτο Πτι Μπερ Παπαδοπούλου (κομμένα στα 8)

50 γραμ. τριμμένο φουντούκι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μπεν μαρί ή σε μια κατσαρόλα που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ζεστό νερό, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και την καραμέλα. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα μας, ανακατεύουμε με τα σπασμένα Πτι Μπερ και απλώνουμε ομοιόμορφα στη βάση του μπισκότου.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι και παγώνουμε.

Κόβουμε σε μπάρες με μαχαίρι και αν επιθυμούμε γαρνίρουμε με επιπλέον καραμέλα την επιφάνειά τους. Ο δικός μου τρόπος για να φτιάξω καραμέλα, είναι πολύ απλός! Βυθίζω την κονσέρβα του ζαχαρούχου γάλακτος, σε νερό που βράζει ήπια για 3 με 4 ώρες.

Πριν το καταναλώσουμε, το αφήνουμε πάντα λίγη ώρα εκτός ψυγείου, για να αναδειχθούν πλήρως τα αρώματα της καραμέλας. Καλή απόλαυση!