COOKING Η ΤΖΕΝΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ

Η Τζένη ετοιμάζει την αγαπημένη της χωριάτικη σαλάτα


Τζένη Μπαλατσινού

26 Ιουνίου 2019

valma_5688j_1.jpg

Το μόνο που χρειαζόμαστε το καλοκαίρι είναι δροσερές, ανάλαφρες συνταγές, ιδανικές για να μας ανακουφίσουν από τη ζέστη - και η δική μου αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή είναι η χωριάτικη σαλάτα.

Δεν υπάρχει άλλη σαλάτα που να μπορεί να συγκριθεί με αυτή σε νοστιμιά και σε απλότητα, κάτι που άλλωστε χαρακτηρίζει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

Για να ετοιμάσω την αγαπημένη μου χωριάτικη, χρησιμοποιώ το λευκό τυρί κοφινάκι Βαλμά, το οποίο προτιμώ από τα υπόλοιπα λευκά τυριά καθώς χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη, ελαφρώς πιπεράτη, υφάλμυρη γεύση και πλούσιο άρωμα. Μπορεί να κοπεί εύκολα σε φέτες, ροδέλες ή σε κύβους και να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο, σε σαλάτες, μαζί με φρούτα ,στη μαγειρική ή και ως συνοδευτικό με κρασί και με ποικιλία εκλεκτών τυριών. Είναι το ιδανικό συνοδευτικό για την τέλεια καλοκαιρινή σαλάτα. Ας δούμε, λοιπόν, τη συνταγή:

Υλικά

3 μέτριες ντομάτες (κομμένες σε μπουκιές)

400 γραμάρια κοφινάκι Βαλμά

6 κριθαρένια παξιμάδια

1 κ.σ. κάπαρη

Ελιές

2 πιπεριές, μια κόκκινη και μια πράσινη

Ρίγανη

Λευκό ξύδι μπαλσάμικο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε 2 ποτήρια νερό. Βουτάμε στο νερό τα παξιμάδια και τα βγάζουμε αμέσως και τα τοποθετούμε στη σαλατιέρα μας. Με ένα πηρούνι, σπάμε σε μικρότερα κομμάτια τα παξιμάδια. Προσθέτουμε στη σαλατιέρα τις ντομάτες, τις πιπεριές αφού τις ψιλοκόψουμε, την κάπαρη, τι ελιές και το αγαπημένο μου τυρί Κοφινάκι Βαλμά- εγώ βάζω αρκετό-. Τέλος αλατίζουμε και προσθέτουμε ρίγανη, ξύδι και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.