COOKING Η ΤΖΕΝΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ

Η συνταγή μου για την πιο απολαυστική ομελέτα με προσούτο, που θα μεταμορφώσει το Κυριακάτικο brunch σας


Τζένη Μπαλατσινού

5 Δεκεμβρίου 2019

Η συνταγή μου για την πιο απολαυστική ομελέτα με προσούτο, που θα μεταμορφώσει το Κυριακάτικο brunch σας

Πάντα υπάρχει μια καλή αφορμή για το στήσιμο ενός καλού τραπεζιού, ειδικά τις Κυριακές που υπάρχει περισσότερος χρόνος για να φροντίσουμε με αγάπη τους φίλους και την οικογένεια μας. Το brunch είναι ό,τι πρέπει για την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, ή την πρώτη κατά πολλούς, αφού συνήθως τις Κυριακές επιλέγουμε να τρώμε κάτι ανάμεσα σε πρωινό και μεσημεριανό.

jenny.gr

Εγώ αυτή τη φορά, φρόντισα να οργανώσω το τέλειο brunch στο σπίτι μου, φτιάχνοντας την αγαπημένη μου ομελέτα με προσούτο και στήνοντας την ιδανική ατμόσφαιρα στο τραπέζι, που απαιτεί μόλις λίγα λεπτά και πολλή φαντασία. 

jenny.gr

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για το απόλυτο «brunch» μενού. Εγώ τουλάχιστον, κάθε φορά χρησιμοποιώ τη φαντασία και την ευρηματικότητά μου, μεγαλουργώντας με αλχημείες γύρω από το Κυριακάτικο τραπέζι. Εμπλουτίζω, αφαιρώ και καταλήγω σε μοναδικές γευστικές επιλογές που απογειώνουν το τραπέζι και ξετρελαίνουν τους καλεσμένους μου. 

jenny.gr

Αυτή την Κυριακή, συνδύασα τις αγαπημένες μου γεύσεις κι έτσι κατάφερα να οργανώσω  το πιο απολαυστικό brunch, το οποίο αποθεώθηκε με διαφορά.

jenny.gr

Λαχταριστό ανάμεικτο κέικ, γιαούρτι με cranberries, προσούτο με γραβιέρα, βραστά αυγά, γεμιστά κρουασάν, ζεστό ψωμί και μερικά από τα αγαπημένα μου φρούτα ήταν μερικά από τα εδέσματα που έκλεψαν τις εντυπώσεις στο τραπέζι. Το brunch φυσικά, στήθηκε και απογειώθηκε με αφορμή την αγαπημένη μου ομελέτα με ρόκα και προσούτο. 

jenny.gr

Ένα καλό brunch ωστόσο, χρειάζεται πάντα και μια καλή εμφάνιση γι’ αυτό ως λάτρης του λευκού χρώματος φρόντισα να εξοπλιστώ με κομψά πιάτα στο ίδιο χρώμα. Η διαδικασία ήταν πολύ απλή, καθώς το μόνο που χρειάστηκε, για να αποκτήσω την πολυτελή σειρά «La bella Tavola» της Alessi που ήθελα να κοσμεί το τραπέζι μου, ήταν να συλλέξω κουπόνια στα πρατήρια BP και να τα εξαργυρώσω. Μπορείτε κι εσείς να απογειώσετε τη σύνθεση των γευμάτων σας, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία που προσφέρει έκπτωση έως 86%. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να μαζέψετε τα κουπόνια και να εξαργυρώσετε το συμπληρωμένο έντυπο κουπονιών, επιλέγοντας το προϊόν που επιθυμείτε και προσκομίζοντας το ποσό που αντιστοιχεί στο ταμείο. Μάλιστα, δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό προϊόντων που μπορείτε να συλλέξετε. 

jenny.gr

Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό χάρη στη minimal σύνθεση του πιο απόλυτου brunch μέσα από την πολυτελή σειρά Alessi, που αποτελεί την ιδανική λύση για να ευχαριστήσετε τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Κι εάν αναρωτιέστε ποια ήταν η αφορμή για να στήσω αυτό το εξαιρετικό brunch, παρακάτω σας έχω τα tips για την τέλεια ομελέτα, που μπορεί να αποτελέσει την κυριότερη πηγή έμπνευσης και για το δικό σας Κυριακάτικο brunch. 

jenny.gr

Η συνταγή για την τέλεια ιταλική ομελέτα με ρόκα και προσούτο:

ΥΛΙΚΑ:

•    5 αυγά
•    ¼ φλ. Γάλα
•    4 φέτες προσούτο
•    4 ντοματίνια
•    Φύλλα ρόκας
•    50 γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
•    20 γρ. Νιφάδες παρμεζάνας
•    Ελαιόλαδο
•    Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε σε ένα βαθύ μπολ τα αυγά, μαζί με το γάλα, την μοτσαρέλα και τις νιφάδες παρμεζάνας. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι μας για να μη κολλήσει η ομελέτα. Μόλις ζεσταθεί το σκεύος ρίχνουμε το μείγμα. Προσωπικά μου αρέσει να έχει την μορφή σκράμπλ, οποτε την ανακατεύω συνεχώς με ένα πηρούνι. Μόλις ετοιμαστεί, τη σερβίρω. Προσθέτω από επάνω τα φυλλαράκια ρόκας και το προσούτο μου.

ΥΓ. Το προσούτο και την ρόκα μπορείτε να τα προσθέσετε και την ώρα του μαγειρέματος, αλλά προσωπικά επειδή μου αρέσουν οι καθαρές γεύσεις τα προσθέτω πάντα στο τέλος. 

Καλή σας brunch- απόλαυση!