COOKING Η ΤΖΕΝΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ

Η συνταγή μου για τo πιο λαχταριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο από μπισκότα βουτύρου


Τζένη Μπαλατσινού

16 Δεκεμβρίου 2019

Η συνταγή μου για τo πιο λαχταριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο από μπισκότα βουτύρου

Κάθε Χριστούγεννα, οι μυρωδιές από τα γλυκά και τις λιχουδιές πλημμυρίζουν το σπίτι μας, δημιουργώντας στους καλεσμένους μας τις πιο γλυκές εικόνες. Όσο οι γιορτές πλησιάζουν, εγώ προσωπικά, θεωρώ ότι είναι ένας από τους καλύτερους λόγους για να αξιοποιήσω τη φαντασία μου στην κουζίνα, δημιουργώντας τις πιο απολαυστικές γεύσεις για την οικογένεια και τα αγαπημένα μου πρόσωπα. 

Από τα πιο βασικά συστατικά στα μπισκότα, όπως και σε όλα τα γλυκά, είναι η επιλογή ενός καλού βουτύρου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως όταν μπαίνουμε σε αγαπημένα μας ζαχαροπλαστεία, το πρώτο που μοσχομυρίζει είναι αυτό!

jenny.gr

Για μένα, το μυστικό επιτυχίας σε κάθε μου συνταγή είναι ένα μαγικό συστατικό, που δεν είναι άλλο από ένα απαλό βούτυρο με μοναδική γεύση. Και επειδή μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι, αποφάσισα να σας δείξω τη δική μου συνταγή για το πώς να φτιάξετε ένα υπέροχο "χριστουγεννιάτικο δέντρο" από μπισκότα βουτύρου!

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου

•    200 γρ. Lurpak σε αλουμινόφυλλο

•    150 γρ. ψιλή ζάχαρη

•    1 κρόκος αυγού

•    1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

•    350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μαζί με πρόσθετο για την επιφάνεια ζυμώματος

•    300 γρ. ζάχαρη άχνη 

•    Υγρή σοκολάτα για το τελείωμα

jenny.gr

Εκτέλεση

Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χτυπήστε με το σύρμα τον κρόκο αυγού, το εκχύλισμα βανίλιας και στο τέλος το αλεύρι για να φτιάξετε τη ζύμη. Αν κολλάει λίγο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλεύρι. Αφαιρέστε το μείγμα από το μπολ και πλάστε κομμάτια ζύμης με πάχος περίπου 2εκ. σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.

Κόψτε σε σχήματα χρησιμοποιώντας μια φόρμα κοπής μπισκότων και τοποθετήστε τα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ξαναζυμώστε τα κομμάτια της ζύμης που περίσσεψαν και επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλη τη ζύμη. Κρατήστε ένα μπισκοτάκι σε σχήμα αστεριού, βάλτε το χρώμα που σας αρέσει για να το χρησιμοποιήσετε ως κορυφή στο δεντράκι σας. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 15-30 λεπτά, ώστε να σφίξουν και να κρατήσουν το σχήμα τους κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
    

jenny.gr

Θερμάνετε τον φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς.

Ψήστε τα μπισκότα στο μεσαίο ράφι για 8-12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν στις άκρες. Αφαιρέστε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα.

Ενώστε τα μπισκότα σας, ξεκινώντας από τη βάση προς τα επάνω σχηματίζοντας ένα δεντράκι. Χρησιμοποιήστε την υγρή σας σοκολάτα για να τα σταθεροποιήσετε. Αφήστε τα 10' ώστε να κρυώσει η σοκολάτα. Αν θέλετε να δώσετε extra χριστουγεννιάτικο τόνο, χρησιμοποιήστε πράσινο γλάσο και διακοσμήστε ελεύθερα! 

Τελειώστε με άχνη ζάχαρη. Μην ξεχνάτε ότι Χριστούγεννα σημαίνουν μαγεία οπότε αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και φτιάξτε με αγάπη τη δική σας συνταγή. 

Καλή σας επιτυχία!