COOKING Η ΤΖΕΝΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ

Η συνταγή μου για την πιο λαχταριστή κολοκυθόσουπα που θα απογειώσει το χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι 


Τζένη Μπαλατσινού

19 Δεκεμβρίου 2019

Η συνταγή μου για την πιο λαχταριστή κολοκυθόσουπα που θα απογειώσει το χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι 

Ένα από τα πιο κυρίαρχα πιάτα του γιορτινού μενού για τα Χριστούγεννα είναι η κολοκυθόσουπα, η οποία εάν διακοσμηθεί κατάλληλα στο πιάτο, κερδίζει γρήγορα τις εντυπώσεις των καλεσμένων μας σε γεύση και εικόνα. 

Από τότε που δοκίμασα την παρακάτω σούπα, βρίσκεται πάντα στην κορυφή του εορταστικού μου τραπεζιού, καθώς είναι εύκολη, γευστική και σίγουρα αποτελεί ένα πολύ καλό ορεκτικό, που προετοιμάζει τον οργανισμό για τις επόμενες γευστικές εκπλήξεις. 

jenny.gr

Η κολοκυθόσουπα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, ενώ οι κολοκυθόσποροι είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών. Η συνταγή που θα σας δώσω είναι λαχταριστή, πολύ θρεπτική και εύκολη στην παρασκευή της. Η συγκεκριμένη εκδοχή θα ενθουσιάσει αναμφίβολα ακόμη, και τους πιο απαιτητικούς σας καλεσμένους, καθώς τα λαχανικά έχουν πλούσια θρεπτικότητα και νοστιμιά, χάρη στον Αγρόκηπο Χαλβατζή.

jenny.gr

Γλιτώνοντας χρόνο και κόπο από όλη τη μπελαλίδικη διαδικασία που έχουν τα λαχανικά για να μαγειρευτούν, τα υλικά της πεντανόστιμης αυτής συνταγής είναι τόσο αγνά σαν να έρχονται απευθείας από τον αγρόκηπο!

jenny.gr

Η κολοκύθα που θα χρησιμοποιήσετε, είναι μαγειρεμένη στον ατμό και απαλλαγμένη από πρόσθετα, διατηρώντας πολύ καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά, τα μέταλλα και τις βιταμίνες της από ότι εάν βραστεί ή ψηθεί. Αυτό το εγγυάται ο Αγρόκηπος Χαλβατζή, αφού από τον σπόρο μέχρι το πιάτο μας, ελέγχει απόλυτα τη διαδικασία παραγωγής με αποτέλεσμα να είμαστε σίγουροι για το τι τρώμε. 

Το γεγονός γενικά, ότι όλα τα υλικά δεν έχουν μαγειρευτεί με λάδι, τα κάνει πιο ελαφριά και εύκολα για να συνδυαστούν με άλλες γεύσεις οπότε ό,τι και αν επιλέξετε για κυρίως πιάτο, θα δέσει αρμονικά. 

jenny.gr
2a

Ας ετοιμάσουμε βήμα- βήμα τα υλικά μας! 

Υλικά

1 κιλό κολοκύθα, «κατευθείαν» από τον αγρόκηπο Χαλβατζή
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 μεσαία ψιλοκομμένα καρότα
1 ματσάκι φύλλο σέλινο
25 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 πατάτα καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
Χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κ.σ. μέλι
120 γρ. κρέμα γάλακτος
800 ml ζωμός κότας ή λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την κολοκύθα, τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλινο. Προσθέτουμε αργά τον ζωμό μας, την πατάτα, το πορτοκάλι, το μέλι και στο τέλος, την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει και όταν είναι έτοιμη, την ομογενοποιούμε. 

Τη σερβίρουμε ζεστή σε βαθύ μπολ και να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!