Το εύκολο γλυκό της Κυριακής.
Υλικά για 6 άτομα: 6 λεμόνια συν 1 για το ξύσμα 1 φλιτζ. νερό 5 κ.σ. ζάχαρη 2 κ.σ. γλυκόζη
Διαδιακσία: Τρίβετε ένα λεμόνι στον τρίφτη για να πάρετε το ξύσμα του. Στύβετε τα λεμόνια και παίρνετε ένα φλιτζάνι από το χυμό τους. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε το ξύσμα, το νερό, τη ζάχαρη και τη γλακτόζη. Βράζετε για 2 λεπτά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτετε και το χυμό του λεμονιού ανακατεύοντας. Το αφήνετε στην κατάψυξη για 15 λεπτά και το μεταφέρετε στην παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης. Γεμίζετε με το σορμπέ τις άδειες λεμονόκουπες και μετά τις βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.
Tip: Όταν βγάζετε ξύσμα από τα εσπεριοδοειδή, φροντίστε να μην παίρνετε και το λευκό μέρος της ψύχας, γιατί πικρίζει.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.