COOKING SUGAR, SUGAR

Μους Ρικότας με κανέλα και άνηθο


20 Απριλίου 2014

ricotta-mousse-with-cinnamon-and-dill.jpg

Μια πρόταση από το Σεφ, Σπύρο Μαριάτο για την Κυριακή του Πάσχα! Μια συνταγή εύκολη, νόστιμη και γρήγορη που θα συνοδεύσει τα εδέσματα του γιορτινού σας τραπεζιού.

Υλικά:

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 250 γρ. ρικότα
  • Μισό λοβό βανίλιας
  • 3κ.σ μέλι
  • 1κ.σ κανέλα
  • 2 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο

Διαδικασία: 1. Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη και τον λοβό της βανίλιας τον οποίο έχετε κόψει στην μέση και έχετε αφαιρέσει τα σπόρια σε σαντιγί. 2.Σ’ένα μπολ ανακατεύετε την ρικότα και τον ψιλοκομμένο άνηθο.Στην συνέχεια ενσωματώνετε την σαντιγί σταδιακά ώστε το μους σας να είναι αφράτο, και σερβίρετε σε ποτήρια της αρεσκείας σας. 3.Γαρνίρετε τα ποτήρια σας με μέλι , κανέλα και λίγο άνηθο. Συνοδεύετε με κάποιο γλυκό παγωμένο κρασί. Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.