COOKING SUGAR, SUGAR

Κρύα σούπα βύσσινου με κρέμα γιαουρτιού και honeycomb


18 Μαΐου 2014

soup.jpg

 

Υλικά για 4 άτομα:

Για την κρύα σούπα 200 γρμ βύσσινα χωρίς κουκούτσια 150γρ νερό 40γρ ζάχαρη 1 φακελάκι τσάι φρούτα του δάσους

Για το γιαούρτι με το honeycomb 150 γρ γιαούρτι 40 γρ ζάχαρη 1κ.σ μέλι 1κ.γ μαγειρική σόδα 1 κ.σ άρωμα βανίλιας

Διαδικασία: Για την σούπα: Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζετε όλα τα υλικά και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Στην συνέχεια αφήνετε την σούπα να κρυώσει και την βάζετε στο ψυγείο. Για το honeycomb: Σε χαμηλή φωτιά βάζετε σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι την ζάχαρη και το μέλι. Όταν λιώσει η ζάχαρη και γίνει μια διαυγής καραμέλα, αφαιρείτε από την φωτιά το τηγάνι και προσθέτετε την σόδα ανακατεύοντας γρήγορα. Μόλις αρχίσει και φουσκώνει η καραμέλα ρίχνετε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνετε να κρυώσει. Όταν παγώσει αρκετά το σπάτε σε μικρά κομματάκια (κρατάτε λίγο για να διακοσμήσετε το γλυκό σας) και το υπόλοιπο το ανακατεύετε με το γιαούρτι και την βανίλια. Σερβίρετε την σούπα σε κολονάτα ποτήρια της αρεσκείας σας, από πάνω προσθέτετε το γιαούρτι και διακοσμείτε με τα τρίμματα του honeycomb που έχετε κρατήσει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.