COOKING SUGAR, SUGAR

Κέικ τζίντζερ με επικάλυψη κρέμα σοκολάτας με μέντα


22 Ιουνίου 2014

212333334.jpg

Μια γλυκιά πρόταση από το Σεφ, Σπύρο Μαριάτο. Δοκιμάστε την!

Υλικά:

Για το κέικ 200 γρ βούτυρο 200 γρ ζάχαρη άχνη 1 λοβό βανίλιας 250 γρμ φαρίνα κοσκινισμένη 4 αυγά 2κ.σ τζίντζερ σε σκόνη

Για την επικάλυψη σοκολάτας Ένα πακέτο σοκολάτα με μέντα -170gr- 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 2 κ.σ ηλιέλαιο 15 φυλλαράκια μέντας ψιλοκομμένα 100 γρ μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου

Προετοιμασία Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C στον αέρα. Για το κέικ, χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι ν’αφρατέψουν, στην συνέχεια προσθέτετε το λοβό της βανίλιας το τζίντζερ και τα αυγά. Όταν ενσωματωθούν τ’αυγά στο μείγμα προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι. Σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ ρίχνετε το μείγμα μας και ψήνετε στους 180c για 40 λεπτά. (Τσεκάρετε αν το κέικ έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα, καρφώνοντας την στο κέντρο του κέικ. Αν είναι καθαρή το κέικ είναι έτοιμο. Αφήστε το να παγώσει.) Για την επικάλυψη, σε ένα μπεν μαρί λιώνετε τις σοκολάτες μαζί με το ηλιέλαιο και την μέντα. Όταν λιώσουν οι σοκολάτες ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε και καλύπτετε το κέικ σας.

Μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες συνταγές στο www.amscakes.com. Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.