COOKING SUGAR, SUGAR

Shortbread μπισκότα με τζίντζερ, μαριναρισμένες φράουλες και κρέμα μασκαρπόνε


2 Αυγούστου 2014

shotbrea.jpg

Μια γλυκιά και καλοκαιρινή συνταγή από το σεφ Σπύρο Μαριάτο. Δοκιμάστε την!

Υλικά:

Για τα Shortbread με τζίντζερ -περίπου 9 μπισκότα - 30γρ αλεύρι 20γρ ζάχαρη άχνη 35 γρ βούτυρο 20γρ κορν φλάουρ 2κ.γ τριμμένο τζίντζερ

Για της μαριναρισμένες φράουλες 200γρ φράουλες πλυμένες και ψιλοκομμένες Χυμό από μισό lime 2 κ.σ ροδόνερο

Για το γιαούρτι 150γρ μασκαρπόνε 50γρ μέλι

Προετοιμασία: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C στον αέρα. Για τα μπισκότα, αναμειγνύετε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ μέχρι να γίνει μια συμπαγής ζύμη. Στην συνέχεια κάνετε ένα μακρύ μπαστούνι - πάχους 3cm- το οποίο τυλίγετε προσεκτικά σε μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Για της φράουλες, αναμειγνετε όλα τα υλικά και αφήνετε τις φράουλες έκτος ψυγείου να μαριναριστούν. Γία το μασκαρπόνε , απλά ανακατεύετε τα δύο υλικά. Κόβετε τα μπισκότα σε ροδέλες πάχους 1cm τα τοποθετείτε σ’ ένα αντικολλητικό ταψί, τα πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη και τα ψήνετε για 25 λεπτά. Βάζετ τα μπισκότα ολόκληρα ή σπασμένα σε ψηλά ποτήρια της αρεσκείας σας, από πάνω βάζετ μια στρώση από τις μαριναρισμένες φράουλες και στο τελείωμα μια κουταλιά από το μασκαρπόνε . Μπορείτε εκτός από γιαούρτι να βάλετε παγωτό βανίλια.

Μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες συνταγές στο www.amscakes.com. Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.