COOKING SUGAR, SUGAR

Βούτυρο μύρτιλου με μοσχολέμονο & παπαρουνόσπορο


7 Νοεμβρίου 2014

boutiro.jpg

 

Υλικά:

  • 1κιλό μύρτιλα
  • 400 γρ ζάχαρη
  • 1 κ.σ παπαρουνόσπορο
  • Χυμό και το ξύσμα από 2 μοσχολέμονα

Διαδικασία:

1.Ξεπλένουμε τα μύρτιλα και χωρίς να τα στραγγίξουμε ιδιαίτερα τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι τα μύρτιλα να μαλακώσουν και να ανοίξουν.

2.Πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το βράσιμο. Υπολογίστε πως θα πάρει 45 λεπτά. Για να τσεκάρουμε αν είναι έτοιμο το βούτυρο βουτάμε ένα κουτάλι στο μείγμα, αν είναι πολύ νερουλό συνεχίζουμε το βράσιμο, αν ‘στέκετε’ στο κουτάλι μας αφαιρούμε από την φωτιά.

3.Σερβίρουμε το βούτυρο πάνω σε cakes, scones, παγωτό η ακόμα και στο πρωινό μας γιαούρτι με μούσλι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.