Cheesecake με αμύγδαλα, λευκή σοκολάτα και φρέσκα raspberries
8 Δεκεμβρίου 2014
Μια διαφορετική πρόταση που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! Υλικά:
- 350 γρ. μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα σε σκόνη
- 110 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 60 γρ. αμύγδαλο πούδρα
- 700 γρ. τυρί κρέμα
- 250 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί μαζί με 2κ.σ μέλι
- 2 κρόκους
- 50 γρ. ζάχαρη
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 λοβό βανίλιας
- 250 γρ. raspberries
Διαδικασία:
Ανακατεύετε σ’ ένα μπολ τα μπισκότα με τα αμύγδαλα και το λιωμένο βούτυρο. Τα απλώνετε σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 24cm και το βάζετε στο ψυγείο. Χτυπάτε το τυρί κρέμα μαζί με το ξύσμα,τα σπόρια από τον λοβό της βανίλιας τους κρόκους και την ζάχαρη με σύρμα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε την λιωμένη σοκολάτα και το στρώνετε προσεκτικά στη φόρμα. Αφού παγώσει στο ψυγείο για μία ώρα, ξεφορμάρετε και γραρνίρετε με τα φρέσκα raspberries.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.