COOKING SUGAR, SUGAR

Tiramisu: δροσερό & αφράτο επιδόρπιο


3 Φεβρουαρίου 2015

5c130e22b7ab8d78c65f13af633bc7d8.jpg

Υλικά

  • 2 κ. σούπας στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 1 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό ή 1 διπλό εσπρέσσο lungo
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος 350 γρ. full fat
  • 1/2 κιλό μασκαρπόνε
  • ρούμι
  • 1 κουβερτούρα
  • κακάο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Διαλύστε τον καφέ μέσα στο ζεστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε σε κρύο σκεύος την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγύ. Βάζουμε το μασκαρπόνε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, 4 κουτ. σούπας ρούμι και 3, 4 κουταλιές από τη σαντιγύ. Ανακατεύουμε καλά με την ίδια φορά και όταν γίνει ομοιόμορφη κρέμα αρχίζουμε να βάζουμε και την σαντιγύ. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ. Απλώνουμε από πάνω κρέμα και μετά τρίβουμε αρκετή κουβερτούρα. Αφού κάνουμε 2 στρώσεις με τον ίδιο τρόπο, πασπαλίζουμε με κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες αφού το τυλίξουμε με μεμβράνη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.