COOKING SUGAR, SUGAR

Πάβλοβα με σοκολάτα και raspberries


8 Νοεμβρίου 2015

jennypavlova.jpg

Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα ½ Μερίδες 8

Υλικά Για τις πάβλοβες 3 ασπράδια αυγών 175g ζάχαρη άχνη 1 κ.γ λευκό ξύδι Για την ganache σοκολάτας 300g μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη 1/2 βανίλια ,κομμένη κατά μήκος 250 gr. κρέμα γάλακτος 25 gr. ανάλατο βούτυρο 100 gr. raspberries για τη διακόσμηση

Προετοιμασία 1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. 2. Για την ganache, ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε ένα τηγάνι. Στην συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα,το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Τέλος αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά. 3. Για τις πάβλοβες, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ με το μίχερ χειρός. Ενσωματώνουμε τη ζάχαρη κουταλιά κουταλιά και στο τέλος προσθέτουμε και το ξύδι. Όταν το μείγμα μας γίνει γυαλιστερό και ομοιογενές είναι έτοιμο για ψήσιμο. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί με ένα κουτάλι σχηματίζουμε μικρές φωλιές -βεβαιωθείτε ότι ισιώσατε την μέση με το πίσω μέρος το κουταλιού-. Βάζουμε τη μαρέγκα στο φούρνο να ψηθεί αφού πρώτα μειώσουμε τη θερμοκρασία στους 150 ° C. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, ή μέχρι η μαρέγκα να σκληρύνει στο εξωτερικό της. Στην συνέχεια τις αφήνουμε να κρυώσουν και της γαρνίρουμε με την ganache και τα φρέσκα raspberries.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.