Τι πιο δροσερό και γευστικό για το καλοκαίρι; Φρόντισα να το κάνω ακόμη καλύτερό από τα συνηθισμένα και πολύ εύκολο στην εκτέλεσή του.
Υλικά
- 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 4 κ.σ. Amaretto
- 500 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 ml. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κγ. βανίλια εκχύλισμα
- 30 σαβαγιάρ
- 500 γρ. φράουλες κομμένες σε κάθετες φέτες πάχους 3χιλ.
- Άχνη ζάχαρη προαιρετικά για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη μαρμελάδα με το Amaretto και τα αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλατος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν . Μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε ένα στρογγυλό γυάλινο πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 18-20εκ. και τοποθετούμε στη βάση του τα μισά σαβαγιάρ, προσέχοντας το κόψιμο να κοιτάει επάνω. Απλώνουμε τη μισή μαρμελάδα με το Amaretto από πάνω και από πάνω απλώνουμε το μισό μείγμα μασκαρπόνε, έπειτα καλύπτουμε με τις μισές φράουλες. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία βάζοντας, σαβαγιάρ από πάνω μαρμελάδα, έπειτα την κρέμα και στο τέλος φράουλες. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες για να δέσει. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη προαιρετικά και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Προσέχουμε να μην χτυπήσουμε πάρα πολύ το μασκαρπόνε με την κρέμα γιατί υπάρχει κίνδυνος να κόψει.
Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.