COOKING SUGAR, SUGAR

#thecoolchef: Πεντανόστιμη μαρμελάδα με τζίντζερ και αχλάδι


ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ

1 Φεβρουαρίου 2017

pears1-2.jpg

Υλικά

3 κιλά αχλάδια

1 κιλό ζάχαρη

Χυμό από 2 λεμόνια

Μία μικρή ρίζα τζίντζερ τριμμένη περίπου 6-7 εκατοστά

5-6 κάρδαμο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αχλάδια κρατάμε τα φλούδια και τα κουκούτσια και ψιλοκόβουμε την σάρκα σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια μας και τα αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο να βγάλουν τα άρωμα τα τους.

Σμια κατσαρόλα προσθέτουμε τα υλικά μας Και ένα μικρό τουλπάνι βάζουμε μέσα όλα τα φλούδια και τα κουκούτσια το δένουμε και το βάζουμε και αυτό στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και χαμηλώνουμε την φωτιά για περίπου μισή ώρα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Σε αυτό το στάδιο Μ αρέσει να την χτυπάω χωρίς το κάρδαμο λίγο στο μπλέντερ.

Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα, Τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Καλή όρεξη

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.