Έτσι φτιάχνεται ο κλασικός παραδοσιακός χαλβάς και είναι πανεύκολος

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017
irmik-helvasi-tarifi-750x380.jpg

Υλικά

2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό

3 φλιτζάνια ζάχαρη

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

4 φλιτζάνια νερό

2 ξυλάκια κανέλας

150 γραμμάρια αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσοχή να μην κάψει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας για 10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Εντωμεταξύ σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και τα δυο ξυλάκια κανέλας, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν είναι έτοιμο το σιμιγδάλι, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, μαζί με το μίγμα της ζάχαρης και ανακατεύουμε προσεκτικά.  Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά , κλείνουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Αδειάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα για κέικ αφαιρώντας τις κανέλες. Μετά από 20 λεπτά, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα και αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει για να σφίξει. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα