Το σημερινό κέικ με γιαούρτι είναι ο,τι πιο νόστιμο έχουμε δοκιμάσει

Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017
ricetta-plumcake-allo-yogurt-soffice-mulino-bianco.jpg

Υλικά

250 γραμμάρια  αλεύρι

200 γραμμάρια ζάχαρη

3  αυγά 

2  κεσεδάκια γιαούρτι με γεύση βερίκοκο

25  γραμμάρια  βούτυρο

30  ml γάλα

1  φακελάκι  μαγιά

1  πρέζα  αλάτι

Ξύσμα από ένα λεμόνι

1  κουταλάκι του γλυκού  βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, τη βανίλια, και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα. Τέλος προσθέτουμε το μίγμα με τα αυγά και το βούτυρο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 55-60 λεπτά.