Τα πιο εύκολα και νόστιμα κρουασάν σοκολάτας που έχετε ποτέ δοκιμάσει
7 Οκτωβρίου 2017
Υλικά
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ. γλυκού ζάχαρη
3 αυγά
1 κρόκο αυγού
1 κιλό αλεύρι
1 βαζάκι πάστα σοκολάτας
1κ. σούπας σπορέλαιο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα, προσθέτουμε το σπορέλαιο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε αυγά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι αν έχουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Όταν περάσει ο χρόνος χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τους δίνουμε κυκλικό σχήμα πιέζοντας ελαφρά με την παλάμη μας. Κόβουμε σε ίσα τρίγωνα και απλώνουμε τη σοκολάτα και τα τυλίγουμε πιέζοντας ελαφρώς τις άκρες. Λαδώνουμε ένα ταψί βάζουμε μέσα τα κρουασάν, αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.