COOKING SUGAR, SUGAR

Φτιάχνουμε τα αγαπημένα μας μελομακάρονα


12 Δεκεμβρίου 2017

melomakarona-1-small.jpg

Υλικά

8 φλιτζάνια αλεύρι

2 φλιτζάνια ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ζάχαρη

¾ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

¼ φλιτζάνι κονιάκ

2 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

1 κ. γλυκού κανέλα

2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κ. γλυκού σόδα

Για το σιρόπι:

2 φλιτζάνια μέλι

2 φλιτζάνια ζάχαρη

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, ζάχαρη, κονιάκ, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στο χυμό πορτοκαλιού βάζουμε τη σόδα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό στο μπολ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα και ζυμώνουμε καλά. Ύστερα πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Για το σιρόπι παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τέλος σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα και ιδανικά καλό θα είναι ένα από τα δυο να είναι ζεστό και το άλλο κρύο. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.