Αφράτο νηστίσιμο κέικ με σταφίδες

Δευτέρα 26 Φεβρουάριος 2018
whiskeyraisincake5.jpg

Υλικά

1 φλ. ζάχαρη

1/2 κιλό αλεύρι

1 φλ. σταφίδες μαύρες και ξανθές

1 φλ. χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

2 κ. σούπας λικέρ

1/2 φλ. καρύδια

1 κ. σ. κανέλα

1 κ. γλ. γαρύφαλλο

3/4 φλ.  ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το λικέρ και τα μπαχαρικά. Έπειτα προσθέτουμε το μπέικιν με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα και ρίχνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πάνε παντού. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

TRENDING ARTICLES