COOKING SUGAR, SUGAR

Δροσιζόμαστε με σπιτικό παγωτό ροδάκινο


10 Αυγούστου 2018

caramelpeachicecream_-2.jpg

 

Επειδή έξω έχει ζέστη και θέλουμε να δροσιστούμε, φτιάχνουμε σπιτικό παγωτό με γεύση ροδάκινο. 

Υλικά

1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

500 γρ. ώριμα ροδάκινα

3/4 φλ. ζάχαρη

3 κρόκοι αυγών

1 βανίλια

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό σκεύος με μισό φλιτζάνι ζάχαρης, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί. Παράλληλα χτυπάτε τους κρόκους σε ένα μπολάκι και προσθέτετε λίγη ζεστή κρέμα. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε τους μέσα στην κρέμα.Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύετε την κρέμα μέχρι να πήξει και την αφήνετε μέχρι να κρυώσει καλά.

Στη συνέχεια ξεφλουδίζετε τα ροδάκινα και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη και περιμένετε για 1 ώρα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Λιώστε τα στο μύλο για τις πατάτες έτσι ούτως ώστε να μην πολτοποιηθούν τελείως. Τα ρίχνετε μέσα στην κρέμα. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε την βανίλια. Μόλις τελειώσετε βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.