COOKING SUGAR, SUGAR

Φτιάχνουμε το πιο ερωτικό γλυκό: Υγρό κέικ σοκολάτας


14 Φεβρουαρίου 2019

molten-chocolate-lava-cake_0189.jpg

Αν σήμερα θέλετε να πρωτοτυπήσετε και να μην αγοράσετε έτοιμες σοκολάτες, τότε πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε την παρακάτω συνταγή.

Υλικά

500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

7 αυγά

300 γρ. αλεύρι

180 γρ. βούτυρο

2 βανίλιες

150 γρ. ζάχαρη

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Εν τω μεταξύ βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο να λιώσουν σε ένα μπεν μαρί. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και ρίχνουμε σιγά σιγά ρίχνοντας τη σοκολάτα με το λιωμένο βούτυρο μέσα στα αυγά με τη ζάχαρη.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και το ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε στο φούρνο, στους 200°C για 14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε εάν θέλουμε με λίγη με λίγη κρέμα γάλακτος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.