COOKING SUGAR, SUGAR

Το πιο ελαφρύ κέικ σοκολάτας με αβοκάντο, χωρίς βούτυρο και αυγά


17 Φεβρουαρίου 2019

131.jpg

Μπορεί η συνταγή κέικ σοκολάτας με αβοκάντο να σας ηχεί περίεργα, αλλά εάν το φτιάξετε θα το λατρέψετε.

Υλικά

1 φλιτζάνι ολικής αλέσεως αλεύρι

6 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

140 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι γιαούρτι

3/4 φλιτζάνι νερό

1/4 φλιτζάνι πουρέ αβοκάντο

2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα, το αλάτι και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύετε πολύ καλά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά, ενώ έχετε πολτοποιήσει το αβοκάντο. Ύστερα ενώνετε όλα τα υλικά μαζί και τα ρίχνετε σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά και όταν είναι έτοιμο το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.