Μπορεί να μην είναι η κλασική μηλόπιτα της μαμάς μας, όμως είναι εξίσου νόστιμη.
Υλικά
150 γραμμάρια αλεύρι
80 γραμμάρια ζάχαρη
60 ml ελαιόλαδο
80 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 Μήλο
1 ολόκληρο αυγό + 1 κρόκο
5 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα ροδάκινο
Ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά, στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Ύστερα ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί και απλώνουμε τη μαρμελάδα και διακοσμούμε με τις φέτες από το μήλο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.