Φτιάχνουμε σπιτικό παγωτό παρφέ

Κυριακή 11 Αύγουστος 2019

Το παγωτό παρφέ είναι το αγαπημένο μας και η σημερινή συνταγή είναι πανεύκολη. 

Υλικά 

5 κρόκους αυγών

1 1/4 φλ. ζάχαρη άχνη

1 1/2 φλ. κρέμα σαντιγί

1 κουτί γάλα εβαπορέ άγλυκο

2 κουταλιές κοφτές καφέ

Εκτέλεση

Βάζετε το γάλα στη φωτιά να ζεσταθεί λίγο. Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κόκκος και τους χτυπάτε με ένα πιρούνι. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με τον καφέ, την περνάτε από λεπτό συρμάτινο τρυπητό και την προσθέτετε στους κρόκους, ενώ χτυπάτε. Όταν ανακατευτούν καλά, ρίχνετε το γάλα. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει τελείως και προσθέτετε τη σαντιγί. Χτυπάτε ακόμη για να ενωθούν τα υλικά και βάζετε το μπολ στην κατάψυξη επί 4-5 ώρες (γυρίζετε το διακόπτη του ψυγείου σας στον ανώτατο βαθμό ψύξεως). Επαναφέρετε το διακόπτη στη συνηθισμένη ψύξη.
 

Πηγή φωτογραφίας: www.monpetitfour.com

TRENDING ARTICLES