COOKING SUGAR, SUGAR

Zuppa Inglese: Ένα από τα πιο διάσημα ιταλικά γλυκά


14 Αυγούστου 2019

Zuppa Inglese: Ένα από τα πιο διάσημα ιταλικά γλυκά

Η σημερινή συνταγή είναι από τα πιο διάσημα ιταλικά γλυκά, παρόλο που το όνομα του σημαίνει αγγλική σούπα. Όπως όλα τα παραδοσιακά γλυκά έχει πολλές παραλλαγές. Εμείς θα σας δείξουμε μια από τι πιο απλές και νόστιμες.

Υλικά 

250 γρ. σαβαγιάρ

1 λίτρο γάλα

8 κρόκοι 

300 γρ. ζάχαρη

85 γρ.  άμυλο αραβοσίτου

1 κλωναράκι βανίλια

30 γρ σκόνη κακάο

1 ποτήρι κόκκινο γλυκό κονιάκ 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη βανίλια κομμένη στη μέση μαζί με τους σπόρους και ζεσταίνουμε σχεδόν μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι και στη συνέχεα προσθέτουμε το άμυλο αραβοσίτου, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σουρώνουμε το ζεστό γάλα και το προσθέτουμε στα αυγά, λίγο κάθε φορά, ώστε να αποφευχθεί το μαγείρεμα των αυγών και ανακατεύουμε συνέχεια. 

Βάζουμε την κρέμα πάλι στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Ύστερα χωρίζουμε την κρέμα σε δυο ίσα μέρη και το ένα μέρος το καλύπτουμε με μια μεμβράνη για να μην στεγνώσει.

Το άλλο μισό της κρέμας το προσθέτουμε στο κακάο. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε την κρέμα με μια μεμβράνη και αφήνουμε και τις δυο να κρυώσουν.

Παίρνουμε γυάλινο ταψί και τοποθετούμε στη βάση τα σαβαγιάρ αφού τα έχουμε βρέξει με το κονιάκ. Κάνουμε ένα στρώμα καλύπτοντας όλη την επιφάνεια και στη συνέχεια στρώνουμε την κρέμα με το κακάο Και στη συνέχεια βάζουμε σαβαγιάρ και καλύπτουμε με την κανονική κρέμα και ούτω καθεξής μέχρι να γεμίσει το ταψί. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με κακάο. 

Πηγή φωτογραφίας: blog.giallozafferano.it

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.