Βάζουμε ένα φλιτζάνι καφέ και απολαμβάνουμε ένα κομμάτι από τη σημερινή μηλόπιτα.
Υλικά
5 μήλα
400 γρ. σταφίδες
300 γρ. αλεύρι
100 γρ. μέλι
100ml χυμός πορτοκάλι
3 κ. γλυκού baking powder
150ml λάδι
Κανέλα
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τις σταφίδες στο μίξερ για να λιώσουν. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες. Παίρνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε τα μήλα, το μέλι και λίγο κανέλα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τον πουρέ από τις σταφίδες, το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια και χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα μήλα, προσθέτουμε τη ζύμη και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η μηλόπιτα την αναποδογυρίζουμε και απολαμβάνουμε.
Πηγή φωτογραφίας: www.mccormick.com
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.