Πεντανόστιμη μηλόπιτα χωρίς βούτυρο και αυγά

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019

Βάζουμε ένα φλιτζάνι καφέ και απολαμβάνουμε ένα κομμάτι από τη σημερινή μηλόπιτα.

Υλικά 

5 μήλα

400 γρ. σταφίδες

300 γρ. αλεύρι

100 γρ. μέλι

100ml χυμός πορτοκάλι

3 κ. γλυκού baking powder

150ml λάδι

Κανέλα 

1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε τις σταφίδες στο μίξερ για να λιώσουν. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες. Παίρνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε τα μήλα, το μέλι και λίγο κανέλα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τον πουρέ από τις σταφίδες, το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια και χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.  

Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα μήλα, προσθέτουμε τη ζύμη και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η μηλόπιτα την αναποδογυρίζουμε και απολαμβάνουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: www.mccormick.com