Το ρυζόγαλο είναι ίσως το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό και εμείς το λατρεύουμε. Αν ψάχνεις για το πιο ελαφρύ και νόστιμο ρυζόγαλο πάντα με φρέσκα υλικά, αυτή είναι η συνταγή.
Υλικά
½ φλιτζάνι ρύζι γλασέ
3 φλιτζάνια γάλα σόγιας
1 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Πλένουμε το ρύζι καλά και το μισοβράζουμε σε μια κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό. Όταν απορροφηθεί το νερό προσθέτουμε το γάλα σόγιας και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ, αφού πρώτα το έχουμε διαλύσει σε 2 κ.σ. νερό. Ανακατεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Μόλις πήξει μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια.
Πηγή φωτογραφίας :/www.thespruceeats.com
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.