Τα σημερινά τρουφάκια είναι τα πιο νόστιμα που έχουμε φάει μέχρι σήμερα.
Υλικά
300 γρ. κουβερτούρα
15 μπισκότα πτιμπερ
1 και 1/2 φλ. φουντούκια
1 φλ. λικέρ της αρεσκείας σας
50 γρ. αποξηραμένα φρούτα
10 κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια και ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Όταν έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα το βγάζουμε από το φωτιά, το βάζουμε σε ένα σκεύος και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Όταν περάσει η ώρα πλάθουμε τα τρουφάκια και τα περνάμε από κακάο ή τρούφα ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας. Αφήνουμε στο ψυγείο 3 ώρες και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.