Τι θα έλεγες, λοιπόν, να φτιάξεις τα αγαπημένα μουστοκούλουρα με τα χεράκια σου; Είναι μία εύκολη συνταγή, που την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
2 συσκευασίες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 σφηνάκια κονιάκ της αρεσκείας σας
2 σφηνάκια χυμό πορτοκάλι
4 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 ¼ φλ. πετιμέζι
¾ της φλ. σπορέλαιο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ σπορέλαιο, το πετιμέζι, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά.
Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και την προσθέτουμε στο μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν η ζύμη γίνει αφράτη, πλάθουμε τα τα μουστοκούλουρα δίνοντας όποιο σχήμα θέλουμε. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Photo credits: www.realgreekrecipes.com
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.