Αφράτα και πεντανόστιμα πασχαλινά κουλουράκια

Τρίτη, 07 Απριλίου 2020

Φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια και γεμίζει το σπίτι μας μυρωδιές. 

Υλικά

1 κιλό αλεύρι

2 φλ. ζάχαρη

4 αυγά

250 γρ. βούτυρο

1/2 φλ. γάλα

1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα πορτοκαλιού

4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

1/2 κ.γ. σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας να χτυπάμε. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα. 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο.  Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα καιπλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούες για 20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος.