Λαχταριστός σολομός με πορτοκάλι

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020

Μια λαχταριστή συνταγή που θα απογειώσει τη γευστική σας απόλαυση.

Υλικά 

4 φιλέτα σολομού 

1 λεμόνι

1 πορτοκάλι 

Φρέσκια ρίγανη

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Στύβουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι και κρατάμε τις φέτες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε μισό χυμό λεμονιού και τον χυμό από το πορτοκάλι, τη ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα φιλέτα σολομού στη μαρινάδα, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες. 

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού και από πάνω τις  φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού. Ψήνουμε στον φούρνο, στους 180° C για 20 λεπτά.