Το πιο νόστιμο τιραμισού χωρίς τυρί μασκαρπόνε και αυγά για να το απολαύσετε χωρίς ενοχές
25 Απριλίου 2020
Σήμερα φτιάχνουμε ένα από τα πιο αγαπητά και διάσημα ιταλικά γλυκά στον κόσμο, στην πιο ελαφριά εκδοχή του.
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
1 ποτήρι με 2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ και 1 σφηνάκι κονιάκ
Για την κρέμα
500γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
250γρ ζάχαρη άχνη
300γρ τυρί κρέμα
1 φλυτζανάκι του καφέ εσπρέσσο
Κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βουτάμε πολύ γρήγορα το κάθε σαβαγιάρ στο ποτήρι με τον καφέ και το κονιάκ και βάζουμε μια στρώση σε ένα ταψί.
Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε να διαλυθεί στην σαντιγί. Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ.
Τοποθετούμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ επάνω στην κρέμα. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες. Πριν σερβίρουμε το τιραμισού το πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο.
Πηγή φωτογραφίας:www.thespruceeats.com
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.