COOKING SUGAR, SUGAR

Αφράτο κέικ με ινδική καρύδα χωρίς αυγά και βούτυρο


24 Μαΐου 2020

Αφράτο κέικ με ινδική καρύδα χωρίς αυγά και βούτυρο

Φτιάχνεται πανεύκολα και αποτελεί το ιδανικό σνάκ για κάθε στιγμή!

Υλικά

150 γρ. ινδική καρύδα

250 γρ. αλεύρι

200 γρ. γιαούρτι

70 ml. σησαμέλαιο

200 γρ. ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας γάλα

1 κουταλιά της σούπας baking powder

1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια 

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Οδηγίες

Σε ένα ταψί  απλώνουμε την καρύδα και την βάζουμε στον φούρνο για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το σησαμέλαιο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε την καρύδα.

Προσθέτουμε στο μίγμα, το αλεύρι και το banikg powder ζυμώνουμε και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.