Λαχταριστό παραδοσιακό ρυζόγαλο

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Όλοι έχουμε δοκιμάσει ρυζόγαλο από τη γιαγιά μας όταν ήμασταν μικροί και ζητούσαμε κι άλλο. 

Υλικά 

1 λίτρο γάλα

250 γρ ρύζι γλασέ

5 κ. της σούπας ζάχαρη

Κανέλα σε σκόνη

Μισή βανίλια σκόνη  για άρωμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και σε χαμηλή φωτιά βράζουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια,  μέχρι να μαλακώσει πολύ και να απορροφήσει το υγρό. 

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις πάει να πάρει βράση το βγάζουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στο μάτι, σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε το ρύζι, και ανακατεύετε συνεχώς.

Ύστερα προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι τελικά να δέσει. Σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με τη σκόνη κανέλας.